Historie

EHBO vereniging Tegelen is opgericht op 19 mei 1981. De oprichters waren de heer P.J.L. Bogie, mevrouw C.A.E. Bessems-Kursten en de heer J.H. Thijssen. Het eerste bestuur werd gevormd door de voorzitter de heer Bogie, secretaris/penningmeester mevrouw Bessems-Kursten en bestuurslid de heer Thijssen.

Nog voordat de EHBO vereniging was opgericht heeft men reeds een EHBO-opleiding gestart. Op 28 januari 1982 werden de statuten officieel bij de notaris, Mr. Victor Duysens, vastgesteld.

Het doel van de vereniging is; het bevorderen van al datgene dat kan leiden tot het voorkomen van ongevallen en verlenen van verantwoorde geestelijke en lichamelijke eerste hulp. Tot 1994 maakte EHBO vereniging Tegelen deel uit van Katholieke Nationale Bond Voor E.H.B.O. Vanaf 1 januari 1994 zijn we lid van EHBO Limburg.

Tijdens de jaarvergadering, gehouden op 7 maart 1995, heeft Toos Bessems afscheid genomen als bestuurslid van de vereniging. Zoals bij de meesten bekend, is Toos mede-oprichtster van de vereniging en heeft ze zich als voorzitster en bestuurslid jarenlang zeer aktief voor de vereniging ingezet. Voor deze bijzondere verdiensten werd zij benoemd tot ere-lid van EHBO Tegelen.

Tijdens de jaarvergadering, gehouden op 25 februari 2003, hebben we afscheid genomen van Jeu Hovens als voorzitter. Hij heeft deze functie sedert de jaarvergadering van 9 april 1991 bekleed. Op de jaarvergadering van 2 maart 2004 is Monique Rietveld gekozen als nieuwe voorzitter van de vereniging.

Op 13 mei mei 2006 heeft de vereniging met een intern feest het 25 jarig jubileum gevierd. Op 24 november 2009 is Jeu Hovens benoemd tot ere-lid van EHBO Tegelen. De EHBO vereniging Tegelen telt momenteel ongeveer 50 leden. Tot deze leden behoren ook de kaderinstructeurs, de lotussen

P2000 alarm

AED locaties

Hartstichting Reanimatiepartners 160